Het mooiste zwembad in Brabant? Dit is de top 9 (2023)

Ben jij op zoek naar het leukste zwembad in Brabant? Dan is deze blog precies wat voor jou! Er zijn genoeg leuke dingen die je thuis kunt doen als het geen weer is om naar buiten te gaan. Maar soms zijn je kids (en jij zelf) het gewoon even beu om thuis rond te hangen. Tijd voor een dagje uit dus! En om te gaan zwemmen hoeft het natuurlijk helemaal niet per se lekker weer te zijn! Er zijn namelijk genoeg zwembaden in Brabant voor een dagje waterpret binnen. En welk kind houdt er nou niet van spannende glijbanen en kolkende wildwaterbanen?

Aan leuke zwembaden is in Brabant geen gebrek

Een dagje naar het zwembad is voor veel kids een super leuk uitje waar ze nog lang over na zullen praten. Eerder gaven we je al tips voor de leukste indoor speeltuinen in onze mooie provincie, en nu zijn de tofste en coolste binnen zwembaden in brabant aan de beurt. Met dit lijstje vind je zo een mooi zwembad in Brabant!

Langzaam is er steeds meer ruimte om leuke dingen te gaan doen. Ons team van enthousiaste bloggers helpt jou de leukste uitjes te vinden. Wil jij ons helpen? 🙏

1. Het Sportiom in Den Bosch

We beginnen, waar anders, in de hoofstad van Brabant, Den Bosch! Naast de vele andere bezienswaardigheden, waar we je eerder al over vertelden, heeft Den Bosch ook een groot sportcomplex met onder andere een schaatsbaan en natuurlijk een groot subtropisch zwemparadijs! In het zwembad van het Sportiom kunnen je kids zich makkelijk een hele dag uitleven. In het grote golfslagbad kunnen ze eindeloos spelen. Als ze het spelen beu zijn is er nog een enorm aanbod aan wildwaterbanen en andere glijbanen. Neem bijvoorbeeld de Cocowave, waar ze alleen of met zijn tweeen vanaf kunnen in een zwemband. Of de Aloha Surf, een tunnelglijbaan van wel 116 meter lang! Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kunnen jullie genieten van een van de bubbelbaden, kruidenbaden of stoomcabine’s. Ook voor de ouders is een dagje Sportiom dus de moeite waard. Jullie zullen je prima vermaken in één van de mooiste zwembaden in Brabant!

Onze extra tips in Brabant: Bekijk ook onze andere uitjes met kinderen!

Openingstijden recreatief zwemmen:

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag: van 16.00u tot 21.00u
 • Woensdag: van 13.00u tot 21.00u
 • Donderdag: van 13.00u tot 17.30u
 • vrijdag: van 13.00u tot 21.00u
 • Zaterdag en zondag: van 10.00u tot 17.30u

Entree: Kinderen t/m 2 jaar: € 2,95 Kinderen 3-8 jaar: €8,95 Vanaf 9 jaar: € 9,95 Parkeren: Betaald parkeren bij het complex!

2. Het Golfbad in Oss

Wanneer je een lijst maakt met leukste zwembaden, Dan mag een golfbad natuurlijk niet ontbreken! In Oss, vlakbij de Brabantse grens, ligt een klein paradijs voor waterratten. In het golfbad in Oss kunnen de kinderen heerlijk golven. Naast een golfbad zijn er ook verschillende glijbanen, drie om precies te zijn. Kiezen ze voor de glijbanen met licht? Of gaan ze voor de blauwe glijbaan, alleen geschikt voor de echte durfals? Elke zondag van 10.00u tot 12.00u is het zwembad speciaal geopend voor gezinnen, zodat jullie heerlijk samen kunnen spelen en zwemmen. Tijdens de ‘gewone’ openingstijden zijn er voor de ouders fijne Turkse stoomcabine’s en een bubbelbad om lekker tot rust te komen.

Openingstijden recreatief zwemmen: Het Golfbad in Oss is op verschillende tijden geopend voor verschillende activiteiten, maar iedere dag kun je er terecht voor recreatief zwemmen. Voor een volledig overzicht ga je naar de website. Entree: Kinderen tot en met 3 jaar: €4,05 Vanaf 4 jaar: €7,15 Parkeren: Gratis parkeren

3. Zwembad Stappegoor in Tilburg

Nummer 3 op deze lijst is gelegen in het prachtige Tilburg. In recreatiebad Stappegoor ligt één van de mooiste zwembaden in Brabant, waar de kids helemaal los kunnen gaan. Ze zullen geen genoeg kunnen krijgen van de verschillende glijbanen, waaronder een mooie tunnel met allerlei lichtjes en een donker stuk, voor een super leuke ervaring. Ook is er een wildwaterbaan met sterke stroming; eens kijken of het ze lukt er tegenin te zwemmen! Ook bij Stappegoor hoef je niet bang te zijn dat je je als ouder verveelt: met de verschillende Turkse stoomcabine’s en whirlpools kom je heerlijk tot rust terwijl de kinderen druk bezig zijn.

Openingstijden recreatief zwemmen:

 • Maandag: gesloten
 • Dinsdag, donderdag en vrijdag: van 14.00 tot 21.00u
 • Woensdag: van 13.00 tot 21.00
 • Zaterdag en zondag: van 13.00 tot 17.30u

Entree: Kinderen t/m 3 jaar: €1,15 Vanaf 4 jaar: €5,20. Parkeren: Betaald parkeren

4. Subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo

Er zijn ook campings in Brabant met een zwembad. Zo heb je zwemparadijs Aqua Mundo. De subtropische zwembaden van Aqua Mundo zijn onderdeel van Center Parcs. Elk Center Parcs vakantiepark heeft een prachtig zwembad. Geen zwembad is hetzelfde dat zorgt voor elk park weer voor een verassing en leuke ervaring. In Brabant vind je Center Parcs Kempervennen. Een van de geweldige onderdelen van dit zwembad is de wildwaterbaan voor kids van 8-14 jaar. Andere fijne onderdelen zijn de bubbelbaden, meerdere glijbanen, een mooi binnen- en buitenbad. Het meest bijzondere onderdeel is toch wel het koraalbad. Dit bad is vol tropische vissen, hier kun je duiken in de exotische wereld. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds werd een tropisch educatief bad gemaakt om families kennis te laten maken met de prachtige onderwaterwereld.

De openingstijden van Zwembad Aqua Mundo:

 • Maandag t/m donderdag en zondag: van 11.00-20.00
 • Vrijdag en zaterdag: van 11.00-21.00

Entree: Kinderen t/m 3 jaar gratis Vanaf 3 jaar vanaf €13,50. Parkeren: dagkaart € 5,-. De prijzen varieren per dagdeel en leeftijd. Voor actuele prijzen verwijzen wij u graag naar de website.

5. Zwembad Sonsbeeck in Breda

Zwembad Sonsbeeck ligt midden in het prachtige stadscentrum van Breda, in het even zo mooie Burgemeester van Sonsbeeckpark. In dit mooie zwembad vind je een mooi wedstrijdbad en natuurlijk een groot recreatiebad voor de kids! Bij dat recreatiebad horen twee grote glijbanen, waar je kinderen naar hartelust kunnen spelen. Ook is er de Crazy River, een leuke wildwaterbaan met een stroomversnelling die zowel binnen als buiten stroomt. Voor de kleintjes is er een apart peuterbadje met een kleine glijbaan. Vanuit het restaurant heb je mooi overzicht over het zwembad, zodat je alles goed in de gaten kunt houden. Zijn je kinderen al wat ouder en durf je ze wel even alleen te laten, dan kun je zelf lekker een paar baantjes trekken in het wedstrijdbad.

Openingstijden recreatief zwemmen: De openingstijden van Zwembad Sonsbeeck verschillen per bad en dag: ga voor een volledig overzicht naar de website.

Entree: Kinderen tot 1 jaar gratis Vanaf 1 jaar: €5,15 Parkeren: Betaald parkeren naast het zwembad

6. Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom

In het prachtige recreatiebad De Schelp kunnen de kids al hun energie kwijt. Bijvoorbeeld in de supergrote waterglijbaan van 84 meter, die met licht- en geluidseffecten een spannende afdaling vormt. Of in de stroomversnelling, die ze meevoert door allerlei bochten. Als je als ouder zin hebt om mee te spelen, kan dat natuurlijk ook! Ook bij de Schep hebben ze een familieglijbaan. Super leuk om daar met zijn allen tegelijk van af te gaan! Verder kunnen papa en mama lekker ontspannen in één van de whirlpools of stoomcabines. En als je zin hebt in een hapje of drankje kun je terecht in het restaurant, vanuit waar je goed zicht hebt op het recreatiebad, zodat je ook daar de kids in de gaten kunt houden. Een super leuk dagje zwemmen in Bergen op Zoom, in één van de leukste zwembaden in Brabant!

Openingstijden recreatief zwemmen:

 • Maandag: van 11.00u tot 18.00u
 • Dinsdag t/m vrijdag: van 11.00u tot 21.30
 • Zaterdag en zondag: van 11.00u tot 17.00u

Entree: €5,10 Parkeren: Gratis parkeren bij het zwembad.

7. Landal Het Vennenbos in Hapert

Hapert is een klein dorpje ten zuidwesten van Eindhoven, en in Hapert ligt een mooi bungalowpark van Landal Greenparks. Zoals veel bungalowparken is Landal Het Vennenbos voorzien van een mooi subtropisch zwemparadijs, dat ook geopend is voor daggasten. En dit zwembad is niet de minste! met leuke wildwaterbanen en spannende glijbanen hoeven je kinderen zich hier geen seconde te vervelen. Ook is er een golfslagbad, en kunnen jullie tussendoor genieten van een hapje of drankje. Papa en mama kunnen, als ze het spelen moe zijn, ontspannen in een kruidenbad, whirlpool of infraroodsauna, of hun bleke winterhuidje wegwerken onder één van de zonnebanken.

Openingstijden recreatief zwemmen: Het zwembad is elke dag geopend van 10.00 tot 21.00u. Entreeprijzen voor dag gasten variëren van €5,50 tot €13,50 afhangend van leeftijd en aankomsttijd. Voor een volledig overzicht ga je naar de website. Parkeren: Parkeren kan bij de ingang van het bungalowpark

Let op: omdat dit zwembad bij een bungalowpark hoort, is het noodzakelijk je bezoek vooraf te reserveren. Dat doe je via de telefoonnummers +31 (0)49 – 738 93 93 of +31 (0)49 – 738 93 50.

8. Zwembad Den Ekkerman in Veldhoven

Zwembad Den Ekkerman ligt in Veldhoven, en is van alle gemakken voorzien. De kids kunnen zich hier eindeloos vermaken met de vele verschillende recreatiemogelijkheden die het zwembad ze biedt. Met een stroomversnelling, een mooie grote glijbaan en meerdere watersproeiers komen ze de dag wel door! Ook is er een echte waterkolk waar ze eindeloos in kunnen spelen. En durven ze van de duikplank? Wie kan de mooiste kunstjes? Papa en mama kunnen lekker ontspannen in de sauna. Vanaf het restaurant, waar je kunt genieten van een hapje of drankje, heb je goed overzicht over het zwembad, zodat je de kids geen seconde uit het oog verliest.

Openingstijden recreatief zwemmen: Voor een compleet overzicht van de openingstijden van alle verschillende zwembaden ga je naar de website van Den Ekkerman. Entree: Kinderen tot en met 3 jaar €3,20 Kinderen vanaf 4 jaar €4,60 65+ €4,10 Parkeren: Betaald parkeren naast het zwembad.

9. Zwembad de Vennen in Dongen

In Dongen, een dorp vlakbij Tilburg, ligt een mooi gezondheidscomplex, dat De Vennen heet. In De Vennen is een mooi zwembad gevestigd, dat voor kinderen een onuitputtelijke bron van plezier vormt. Met een mooie waterval, buitenbad met stroomversnelling en coole glijbaan zullen je kids zich hier wel vermaken! In dit mooie zwembad kunnen ze de hele dag rondrennen, zwemmen en spelen. Voor de allerkleinsten is er een leuk peuterbad, en papa en mama kunnen gezellig meespelen of genieten van één van de fijne whirlpools. Voor eten en drinken kun je in het restaurant terecht, dus bij De Vennen in Dongen heb je een hele dag plezier met het hele gezin!

Openingstijden recreatief zwemmen: De openingstijden van De Vennen in Dongen varieren per periode. Kijk voor een volledig overzicht op de website. Entree: Kinderen tot en met 2 jaar: gratis Van 3 tot en met 15 jaar en 66+: €4,90 Volwassenen: €5,30 Parkeren: Gratis parkeren bij het zwembad

Met deze lijst vind je het leukste zwembad in Brabant

Als jouw kids echte waterratten zijn, kunnen ze met dit lijstje hun geluk niet op! Zo vinden ze altijd wel een zwembad in Brabant waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Welk van deze zwembaden in Brabant vinden jouw kids het allerleukst, en waarom?Laat het ons weten in een reactie!